Ratsastuspalvelut

Ratsastustunnit ja -retket

Ratsastustunnit maastossa voidaan järjestää tunnin tai kahden tunnin pituisina retkinä. Yhden tunnin ratsastustunnit voidaan suunnitella myös maastoesteitä tai koulu- ja istuntaharjoituksia varten. Tarvitaan vähintään kaksi osallistujaa, jotta tunti pystytään pitämään.

Yli 2 h retket ja ryhmäpäivät muine ohjelmapalveluineen järjestyvät tilauksesta. Mikäli osallistujia on enemmän kuin neljä, ratkaisemme erikseen, voiko 5-6 lähteä kerrallaan maastoon vai jaammeko ryhmät kahteen osaan, eli toisten ratsastaessa on toisille muuta ohjelmaa / ruokailua, jonka jälkeen sama toteutuu toisin päin. Yli 6.n ratsastajan ryhmät jaetaan kahteen osaan, ensin menevät aloittelijat, sen jälkeen kokeneet.

2 h tai pidemmät retket sisältävät eväät ja pidemmän retken hinta riippuu vaelluksen kestosta ja oheispalveluiden, esim. majoituksen tai kuljetuksen, hinnasta.

Puolen tunnin hintoja ei ole erikseen mutta esim. yksi lasten tunti voidaan jakaa kahdelle ratsastajalle puoleksi yhdellä hevosella.

Hinta

1 h ratsastus 50 €/hlö
2 h ratsastus 100 €/hlö

Alekortti 350 €/h/hlö (joka 8. tunti ilmainen)

Vaelluksella

Hevosten vuokraus

Vuokraamme hevosia sopimuksen mukaan. Vuokraajan on osoitettava taitonsa käsitellä hevosia ja ratsastaa itsenäisesti sovituilla alueilla. Itsenäisesti maastossa ratsastavilla tulee olla joko suoritettu hevosalan tutkinto, riittävä kilparatsastuskokemus tai yksin maastossa laukkaajan kokemusta sekä osattava varusteiden huoltotaidot pärjätäkseen omatoimisesti hevosten kanssa.

Alaikäiset voivat vuokrata hevosen vanhempien valvonnassa ja ratsastaa tarhoissa tai laitumilla tallin läheisyydessä. Kaikki alaikäiset vuokraajat käyvät ensin kurssin vuokrauksen säännöistä ja ehdoista, jonka jälkeen voi ostaa itsenäisiä 1 h vuokrausratsastuksia ja pääsee hoitamaan hevosia ennen tallin sulkemisaikaa arki-iltaisin.

Hevosia ei vuokrata ilman käytyä kurssia ja allekirjoitettuja ehtoja. Vuokraajat ovat vastuussa hevosten hoidosta koko vuokrauksen ajan. Jokainen vastaa itse mahdollisista lisäpalveluista (esim. omien ruokiensa laitosta, tiskaamisesta ja vuokramökin siivouksesta).

Hinta

Vuokrauksen säännöt -kurssi 50 €
Vuokrausratsastus kurssin jälkeen 25 €/h

Muut vuokraukset aina tapauskohtaisesti, sopimuksen mukaan.

Terapiaratsastus

Terapiaratsastuksessa korostuu hevosen terapeuttinen vaikutus ihmiseen: hevosen kolmiulotteinen liike ja lämpö ovat olleet kuntoutusmuotoja lääketieteen alkuajoista asti. Hevonen rauhoittaa, opettaa, kasvattaa ja kuntouttaa niin fyysisesti kuin psyykkisesti.

Terapiaratsastustunnit ovat yksilöllisesti suunniteltuja. Pääasiassa yksityistunteja, mutta mahdollisuus ratsastajien osaamistasosta riippuen myös 2-3 henkilön ryhmätunneille. Tällöin jokaisella ratsastajalla pitää olla joko oma avustaja mukana, tai ryhmän vetäjä, joka auttaa selkään nousussa ja laskeutumisessa.

Terapiatunnit ovat ratsastajille, jotka voivat nousta hevosen selkään yhden aikuisen avustuksella portaan tai tuolin päältä. Pyörätuolilla tulijat voidaan avustaa leveän porrastuen päältä satulaan, mutta hissiä ei ole. Mikäli liikuntarajoitteinen ratsastaja haluaa pidemmän vaelluksen, tulee hänellä olla kokemusta ratsastuksesta ja eräelämästä.

Hinta

1 h terapiaratsastus 55 €/hlö

Hevosten uitto- ja kahluumahdollisuudet

Hevosten uitto- ja kahluuretket onnistuvat lähijokien ja -järvien alueella. Kesällä mahdollista myös saaressa, jonne annetaan ajo-ohjeet erikseen.

Kysy lisätietoja!

 

Hiihto- ja lumilautaratsastus

Talvisin mahdollisuuksia hiihto- ja lumilauttailuratsastuksiin vaellusten yhteydessä, ratsastuksen jälkeen. Parhaiten tuomalla omat sukset tai lauta, meiltäkin löytyy muutamia suksia ja lautoja lainaan.

Kysy lisätietoja!

 

Hevosten maastakäsittelykurssit

Suosittelemme kurssia kaikille, joilla on ollut ongelmia hevosten käsittelytaidoissa ja jotka luulevat, että ”vika” on hevosen. Todellisuudessa ongelmat ovat ihmisten, eivät hevosten. Meidän on siis kommunikoitava hevosen kanssa siten, että ongelmiin tulee ratkaisuja.

Käsittelykursseja tilattavissa myös asiakkaiden omille talleille. Kysy lisää sähköpostitse!

Hinta

Kurssi 50 €/hlö, jos vähintään kaksi osallistujaa

Varaa nyt

 

Soita tai lähetä sähköpostia ja varaa oma seikkailusi!

Puh. (myös WhatsApp)

+358 400 583 859

Sähköposti

tuulia@arcticnature.fi