Ratsastuspalvelut

Ratsastustunnit ja -retket

Ratsastustunnit maastossa voidaan järjestää tunnin tai kahden tunnin pituisina retkinä. Yhden tunnin ratsastustunnit voidaan suunnitella myös maastoesteitä tai koulu- ja istuntaharjoituksia varten. Tarvitaan vähintään kaksi osallistujaa, jotta tunti pystytään pitämään.

Myös yli 2 h retket ja ryhmäpäivät muine ohjelmapalveluineen järjestyvät tilauksesta. Mikäli osallistujia on enemmän kuin neljä, ratkaisee ratsastajien taso, Tuolloin punnitaan, voiko 6-7 lähteä kerrallaan maastoon vai jaammeko ryhmät kahteen osaan, eli toisten ratsastaessa on toisille muuta ohjelmaa / ruokailua, jonka jälkeen sama toteutuu toisin päin.

2 h tai pidemmät retket sisältävät eväät ja pidemmän retken hinta riippuu vaelluksen kestosta ja oheispalveluiden, esim. majoituksen tai kuljetuksen, hinnasta.

Puolen tunnin hintoja ei ole erikseen mutta esim. yksi lasten tunti voidaan jakaa kahdelle ratsastajalle puoleksi yhdellä hevosella.

Hinta

1 h ratsastus 50 €/hlö
2 h ratsastus 100 €/hlö

Vaelluksella

Ohjatut leirit ja yli yön kestävät vaellukset

Järjestämme leirejä kesä-heinäkuussa. Leirit sisältävät ohjattua ratsastusta 2-3 h päivässä, leiriruokailut, majoituksen ja kuljetukset Rovaniemen tai Pellon alueelta ennen ja jälkeen leirin.

Majoitus on ratsastusmatkojen pituudesta ja ratsastuspäivistä riippuen joko samassa tai eri paikoissa. Osa leiripäivistä on myös itsenäistä ratsastusta ja hevosen hoitoa; ohjatut ratsastukset pidetään joko aamu- tai  iltapäivällä.

Leirit ja yli yön vaellukset sisältävät ratsastusta vähintään 2-4 h päivässä, ainakin yhden lämpimän aterian päivittäin, retkieväitä maastossa (esim. makkaranpaistoa tai muun nuotioruoan) ja kuljetuspalvelun. Muuna aikana yön yli vaeltajat ja leiriläiset osallistuvat hevosten hoitoon sekä leirien pystytykseen ja purkuun maastossa.

Leirit voivat myös olla vuokrauspainotteisia, jolloin ratsastajien on osoitettava taitonsa käsitellä hevosia ja ratsastaa itsenäisesti sovituilla alueilla. Itsenäisesti ratsastavilla tulee olla joko hevosalan tutkinto suoritettuna, riittävä kilparatsastuskokemus / yksin maastossa laukkaajan kokemusta sekä varusteiden huoltotaidot osattava pärjätäkseen itsenäisesti hevosten kanssa.

 

Hinta

Tavalliset leirit / yli yön vaellukset yhteistyökumppaneiden talleille (ma iltapv/ilta – pe iltapv/ilta) 780 €/hlö

Yli yön vaellukset alk. 280 €/2 pv tai 380 €/3 pv

Terapiaratsastus

Terapiaratsastuksessa korostuu hevosen terapeuttinen vaikutus ihmiseen: hevosen kolmiulotteinen liike ja lämpö ovat olleet kuntoutusmuotoja lääketieteen alkuajoista asti. Hevonen rauhoittaa, opettaa, kasvattaa ja kuntouttaa niin fyysisesti kuin psyykkisesti.

Terapiaratsastustunnit ovat yksilöllisesti suunniteltuja. Pääasiassa yksityistunteja, mutta mahdollisuus ratsastajien osaamistasosta riippuen myös 2-3 henkilön ryhmätunneille. Tällöin jokaisella ratsastajalla pitää olla oma avustaja mukana tai ainakin ryhmän vetäjä tai kuljettaja, joka auttaa selkään nousussa ja laskeutumisessa.

Terapiatunnit ovat ratsastajille, jotka voivat nousta hevosen selkään yhden aikuisen avustuksella portaan tai tuolin päältä. Ei rullatuolihissiä vielä käytössä selkään nousua varten.

Hinta

1 h terapiaratsastus 55 €/hlö

Hevosten uitto- ja kahluumahdollisuudet

Hevosten uitto- ja kahluuretket onnistuvat lähijokien ja -järvien alueella. Kesällä mahdollista myös saaressa, jonne annetaan ajo-ohjeet erikseen.

Kysy lisätietoja!

 

Hiihto- ja lumilautaratsastus

Talvisin mahdollisuuksia hiihto- ja lumilauttailuratsastuksiin vaellusten yhteydessä, ratsastuksen jälkeen. Parhaiten tuomalla omat sukset tai lauta, meiltäkin löytyy muutamia suksia ja lautoja lainaan.

Kysy lisätietoja!

 

Hevosten maastakäsittelykurssit

Suosittelemme kurssia kaikille, joilla on ollut ongelmia hevosten käsittelytaidoissa ja jotka luulevat, että ”vika” on hevosen. Todellisuudessa ongelmat ovat ihmisten, eivät hevosten. Meidän on siis kommunikoitava hevosen kanssa siten, että ongelmiin tulee ratkaisuja.

Käsittelykursseja tilattavissa myös asiakkaiden omille talleille. Kysy lisää sähköpostitse!

Hinta

Kurssi 50 €/hlö, jos vähintään kaksi osallistujaa

Varaa nyt

 

Soita tai lähetä sähköpostia ja varaa oma seikkailusi!

Puh.

+358 400 583 859

Sähköposti

tuulia@arcticnature.fi