Ratsastuspalvelut

Ratsastustunnit ja -retket

Ratsastustunnit maastossa voidaan järjestää tunnin tai kahden tunnin pituisina retkinä. Yhden tunnin ratsastustunnit voidaan suunnitella myös maastoesteitä tai koulu- ja istuntaharjoituksia varten. Tarvitaan vähintään kaksi osallistujaa, jotta tunti pystytään pitämään.

Yli 2 h retket ja ryhmäpäivät muine ohjelmapalveluineen järjestyvät tilauksesta. Mikäli osallistujia on enemmän kuin neljä, ratkaisemme erikseen, voiko 5-6 lähteä kerrallaan maastoon vai jaammeko ryhmät kahteen osaan, eli toisten ratsastaessa on toisille muuta ohjelmaa / ruokailua, jonka jälkeen sama toteutuu toisin päin. Yli 4. n ratsastajan ryhmässä on oltava vähintään 1-2 erittäin kokenutta ratsastajaa, yli 6.n ratsastajan ryhmiä emme ota kerrallaan maastoon.

Pidemmät retket, eli esim. alkaen 3-4h retket sisältävät eväät ja pidemmän retken hinta riippuu vaelluksen kestosta ja oheispalveluiden, esim. majoituksen tai kuljetuksen, hinnasta.

Puolen tunnin hintoja ei ole erikseen mutta esim. yksi lasten tunti voidaan jakaa kahdelle ratsastajalle puoleksi yhdellä hevosella, eli hinta on myös hevoskohtainen. Täten jos esim. kaksi henkilöä varaavat tunnin, he menevät joko 2 X 60 €, sis. alv 10 % ohjattu ratsastus maksulla, tai 1 hevonen ja tunti jaetaan siten, että 1 henkilö menee puoli h ja toinen menee puoli h, tämä toteutuu esim.lasten ja erityistukea tarvitsevien henkilöiden ratsastustunneilla.

Hinta

1 h maasratsastus yksilöllinen ohjaus 60 €/hlö, sis. alv 10 %
2 h maastoratsastus yksilöllinen ohjaus 120 € / hlö sis alv 10 %

Alekortti: 7.stä kerrasta maksetaan, sis. yhden ilmaisen kerran kaupan päälle: 420 €/h/hlö: joka 8. tunti ilmainen, kortti maksetaan etukäteen, aletuotteilla ei ole vaihto, eikä palautusoikeutta. Kortteja säilytetään tallilla, ja jokaisesta kortin käyttökerrasta tulee ohjaajan taholta merkintä korttiin, kunnes se on kokonaan käytetty.

Vaelluksella

Hevosten vuokraus

Vuokraamme hevosia tietyillä ehdoilla: Vuokraajan on osoitettava taitonsa käsitellä hevosia ja ratsastaa itsenäisesti sovituilla alueilla. Itsenäisesti maastossa ratsastavilla tulee olla joko suoritettu hevosalan tutkinto, riittävä kilparatsastuskokemus tai yksin maastossa laukkaajan kokemusta sekä osattava varusteiden huoltotaidot pärjätäkseen omatoimisesti hevosten kanssa.

Alaikäiset voivat vuokrata hevosen vain vanhempien valvonnassa ja ratsastaa tarhoissa tai laitumilla tallin läheisyydessä. Kaikki alaikäiset vuokraajat käyvät ensin kurssin vuokrauksen säännöistä ja ehdoista, jonka jälkeen voi ostaa itsenäisiä 1 h vuokrausratsastuksia ja pääsee hoitamaan hevosia ennen tallin sulkemisaikaa arki-iltaisin.

Hevosia ei vuokrata ilman käytyä kurssia ja allekirjoitettuja ehtoja. Vuokraajat ovat vastuussa hevosten hoidosta koko vuokrauksen ajan. Jokainen vastaa itse mahdollisista lisäpalveluista (esim. omien ruokiensa laitosta, tiskaamisesta ja vuokramökin siivouksesta).

Hinta

 Tunniksi kerrallaan vuokrauksen säännöt / ohjattu tunti 60 € sis.alv 10 %
Vuokrausratsastus kurssin jälkeen 30 €/h, sis alv 24 %

Alekortti 8.n kerran vuokraukseen, joista 7.stä maksetaan 30 € = 210 € sis. alv 24 % oikeuttaa vain itsenäiseen max.tunnin vuokraukseen aidatuilla alueilla ja talutuksessa tiellä sen aikaa, kunnes aidattu alue alkaa. Yli kahta tuntia ei voi kerrallaan käyttää kortista, eikä yli 2h per pv vuokrata hevosia päiväkohtaisesti. Alekortilla ostetut vuokraukset ovat max. 8 kertaa eli yhteensä 8 h ratsastusta, joista 7.n h.n jälkeen tulee yksi ilmainen kertatunti.

Muut vuokraukset aina tapauskohtaisesti. Lasten vuokraukseen vain aidatut alueet ja yksi hevonen käytössä vuokraavalle lapselle. Pidemmillä vuokrauksilla aikuisille panttimaksut 120 € per hlö, jonka saa takaisin, mikäli varusteet ja hevonen palautetaan täysin ehjänä tallille, ja mikäli vuokraajat noudattavat tallimme sääntöjä. Pidätämme oikeudet perua vuokrauksen, mikäli näemme, että vuokraajat eivät pärjää hevosen kanssa itsenäisesti, tai eivät tottele tallimme sääntöjä. Mikäli vuokraajat eivät pärjää yksin ratsastaessa ilman ohjaajaa, heidän tulee ottaa ohjatut ratsastustunnit, jolloin hinta on ohjatun tunnin hintainen. Vuokraus pidempiaikaisesti, sekä majoitus onnistuu vain erittäin kokeneille aikuisratsastajille, lapsille ei yli 1-2h vuokrauksia voida toteuttaa itsenäisesti.

Terapiaratsastus

Terapiaratsastuksessa korostuu hevosen terapeuttinen vaikutus ihmiseen: hevosen kolmiulotteinen liike ja lämpö ovat olleet kuntoutusmuotoja lääketieteen alkuajoista asti. Hevonen rauhoittaa, opettaa, kasvattaa ja kuntouttaa niin fyysisesti kuin psyykkisesti.

Terapiaratsastustunnit ovat yksilöllisesti suunniteltuja. Pääasiassa yksityistunteja, mutta mahdollisuus ratsastajien osaamistasosta riippuen myös 2-3 henkilön ryhmätunneille. Tällöin jokaisella ratsastajalla pitää olla joko oma avustaja mukana, tai ryhmän vetäjä, joka auttaa selkään nousussa ja laskeutumisessa.

Terapiatunnit ovat ratsastajille, jotka voivat nousta hevosen selkään yhden aikuisen avustuksella portaan tai tuolin päältä. Pyörätuolilla tulijat voidaan avustaa leveän porrastuen päältä satulaan, mutta hissiä ei ole. Mikäli liikuntarajoitteinen ratsastaja haluaa pidemmän vaelluksen, tulee hänellä olla kokemusta ratsastuksesta ja eräelämästä.

Hinta

1 h terapiaratsastus 60 €/hlö sis alv 10 % ohjattu ratsastus

Hevosten uitto- ja kahluumahdollisuudet

Hevosten uitto- ja kahluuretket onnistuvat lähijokien ja -järvien alueella. Kesällä mahdollista myös saaressa, jonne annetaan ajo-ohjeet erikseen.

Kysy lisätietoja!

 

Hiihto- ja lumilautaratsastus

Talvisin mahdollisuuksia hiihto- ja lumilauttailuratsastuksiin vaellusten yhteydessä, ratsastuksen jälkeen. Parhaiten tuomalla omat sukset tai lauta, meiltäkin löytyy muutamia suksia ja lautoja lainaan.

Kysy lisätietoja!

 

Hevosten maastakäsittelykurssit

Suosittelemme kurssia kaikille, joilla on ollut ongelmia hevosten käsittelytaidoissa ja jotka luulevat, että ”vika” on hevosen. Todellisuudessa ongelmat ovat ihmisten, eivät hevosten. Meidän on siis kommunikoitava hevosen kanssa siten, että ongelmiin tulee ratkaisuja.

Käsittelykursseja tilattavissa myös asiakkaiden omille talleille. Kysy lisää sähköpostitse!

Hinta

Kurssi 60€/hlö, jos vähintään kaksi osallistujaa

Varaa nyt

 

Soita tai lähetä sähköpostia ja varaa oma seikkailusi!

Puh. (myös WhatsApp)

+358 400 583 859

Sähköposti

tuulia@arcticnature.fi